مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان ، پژوهشکده آبزی پروری آب های داخلی، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، ، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران
چکیده
امروزه استفاده از منابع آبزیان برای تولید محصولات با ارزش افزوده گسترش یافته است. سس غذاهای دریایی محصول غذایی مایع، به رنگ قهوهای روشن تا تیره بوده و از هیدرولیز گوشت یا زائدات غذاهای دریایی توسط نمک و سایر ترکیبات به دست میآید. این مطالعه با هدف معرفی فرآورده تخمیری سس میگو به عنوان چاشنی مغذی برای عرضه به مصرف کنندگان غذاهای دریایی در رستورانها و آشپزخانههای خانگی انجام شد. از ویژگیهای سس میگو میتوان به عنوان طعم دهنده و قابلیت کاربرد آن به جای نمک را اشاره کرد. از مزایای این فرآورده رنگ آن است به این ترتیب که از رنگ روشن-تری در مقایسه با سسهای موجود در بازار برخوردار میباشد. تا کنون سس میگو در ایران تولید نشده و همچنین از محصولات وارداتی به کشور نمیباشد اما با توجه به ماده اولیه آن که میتواند از میگوهای ریز و فاقد ارزش اقتصادی، ضایعات سردخانه و میگوهای تغییر رنگ یافته باشد و سبب میشود که پتانسیل تولید سس میگو در کشور فراهم گردد، و همچنین با در نظر گرفتن کاربرد آن در رستورانها و آشپزخانههای خانگی برای تهیه انواع فرآوردههای غذایی پیش بینی میشود که در آیندهای نه چندان دور بتواند نظر مصرف کنندگان میگو و غذاهای دریایی را به خود جلب نماید.