این تحقیق موردی در سال 1397، با جمع آوری جلبک قهوه ای سارگاسوم از چهار منطقه در سواحل استان سیستان و بلوچستان (گواتر، چابهار، پزم و تنگ) و انتقال آن به مرکز تحقیقات ذخایرآبزیان آبهای داخلی _گرگان انجام گردید. در ابتدا جلبکها در آب شیرین شستشه شده و سپس یک کیلوگرم از جلبک تر انتخاب گردیده و رنگبری و سفید شدن جلبکها در چگونگی روش کار به دو صورت صنعتی و آزمایشگاهی انجام می گردد. پس از شستشو، جلبک خشک و پودر شده ودر اسید رقیق قرار داده می شود تا یونهای دو و سه ظرفیتی موجود درساختار جلبک از آن جدا شود. دوباره شستشو داده شده و در محلول قلیایی با درجه حرارت مناسب قرار می گیرد که در طی آن آلژینات محلول می شود. در این مرحله آلژینات به صورت ژل و یا فیبر رسوب داده می شود و به راحتی از فاز مایع جدا میشود. اگر روش اسیدی به کار گرفته شود ژل تشکیل شده خشک می شود و محصول تولید شده اسید آلژینیک نامیده می شود که ممکن است به صورت مستقیم به فروش برسد و یا برای تولید آلژینات سدیم مورد استفاده قرار داده شود. آلژینات بدست آمده از 2/22 درصد تا 6/29 متغیر بوده که در مقایسه با مقادیر کشورهای خارجی (2/32 – 6/22 درصد) قابل قبول می باشد. بیشترین مقدار آن در منطقه تنگ و کمترین مقدار آن در منطقه گواتر بود.
پورصوفی, طاهر, & قرنجیک, بایرام محمد. (1400). جمع آوری جلبکهای قهوه ای جنس سارگاسوم(Sargassum spp) در سواحل دریای عمان و توجیه اقتصادی استخراج آلژینات. مجله ترویجی میگو و سخت پوستان, 6(2), 40-44.
MLA
طاهر پورصوفی; بایرام محمد قرنجیک. "جمع آوری جلبکهای قهوه ای جنس سارگاسوم(Sargassum spp) در سواحل دریای عمان و توجیه اقتصادی استخراج آلژینات". مجله ترویجی میگو و سخت پوستان, 6, 2, 1400, 40-44.
HARVARD
پورصوفی, طاهر, قرنجیک, بایرام محمد. (1400). 'جمع آوری جلبکهای قهوه ای جنس سارگاسوم(Sargassum spp) در سواحل دریای عمان و توجیه اقتصادی استخراج آلژینات', مجله ترویجی میگو و سخت پوستان, 6(2), pp. 40-44.
VANCOUVER
پورصوفی, طاهر, قرنجیک, بایرام محمد. جمع آوری جلبکهای قهوه ای جنس سارگاسوم(Sargassum spp) در سواحل دریای عمان و توجیه اقتصادی استخراج آلژینات. مجله ترویجی میگو و سخت پوستان, 1400; 6(2): 40-44.