روش تعیین میزان باقی مانده متا‌بی‌سولفیت سدیم در میگوی سفید غربی(Litopenaeus vannamei) پرورشی برداشت شده

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 موسسه تحقیقات شیلات ایران

2 مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور چابهار

3 کارشناس بخش بهداشت و بیماریهای پژوهشکده میگوی کشور. موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور

چکیده

میگو یک محصول بسیار ارزشمند از جنبه تغذیه‌ای و اقتصادی و در عین حال بسیار فسادپذیر است که حفظ کیفیت آن پس از صید از مسائل مهم صنعت فرآوری آبزیان می‌باشد. عمر ماندگاری و سلامت آن در طی نگهداری پس از انجماد، بستگی زیاد به تغییرات آنزیمی و میکروبی دارد. ارزش بازارپسندی و مقبولیت میگوی پرورشی برای مصرف کننده پس از صید به خاطر ظاهر سیاه شده (ملانوز شده) به شدت کاهش می یابد. متا بی‌سولفیت سدیم یک آنتی باکتریال قوی برای صنایع غذایی است و به عنوان یک محافظ اسیدی، ضد قارچ، ضد باکتری و ضد مخمر از آن استفاده می‌شود. این ماده به علت خاصیت ضد قهوه ای شدن باعث روشن شدن رنگ میگو می شود. از آنجائیکه یکی از فاکتورهای مهم و مورد توجه کشورهای وارد کننده میگو از ایران سنجش میزان باقی مانده متا بی‌سولفیت سدیم می‌باشد، هدف از این مقاله ترویجی ارائه دستورالعمل کامل روش سنجش متا بی‌سولفیت سدیم در میگوهای صید شده می‌باشد. امید است با اجرای روش دقیق استفاده از این ماده آنتی اکسیدان در صنعت پرورش میگو در کشور گام موثری در جهت صادرات میگو پرورشی با کیفیت بهینه به سایر کشورها شود که این امر شکوفایی هر چه بیشتر این صنعت را در کشور به همراه خواهد داشت.

کلیدواژه‌ها