استفاده از ترویج ترکیبات گیاهی کاتچین، اسید فرولیک و عصاره دانه انگور برای جلوگیری از تشکیل لکه سیاه در میگوی سفید غربی پرورشی(Litopenaeus vannamei)

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

P.O.Box66

چکیده

میگو به عنوان یکی از مهم‌ترین منابع غذایی در جهان محسوب می‌شود که دارای ارزش اقتصادی زیادی می‌باشد. به طوری که هم اکنون 69 درصد از پرورش آبزیان به میگو و 53 درصد از پرورش میگو به میگوی وانامی اختصاص یافته است. اما لکه سیاه یکی از معضلات این صنعت محسوب می‌شود که سبب کاهش بازار پسندی و ناخوشایند شدن ظاهر میگو می‌گردد. بنابراین برای کاهش ایجاد لکه سیاه و ضرر اقتصادی ناشی از آن ترکیبات طبیعی مانند کاتچین، اسید فرولیک و عصاره دانه انگور برای عمل‌آوری میگو مورد بررسی قرار می‌گیرد. این ترکیبات از پلی فنل‌های طبیعی بوده که علاوه بر خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارای خواص ضد باکتریایی بر علیه باکتری‌های استافیلوکوکوس و کلی فرم نیز می‌باشند. بر اساس مطالعات انجام شده کاتچین، اسید فرولیک و عصاره دانه انگور قادر به جلوگیری از تشکیل لکه سیاه در میگو هستند که از طریق سازوکارهای متعددی از تشکیل آن‌ها جلوگیری می‌کنند. مطالعه حاضر به بررسی تشکیل لکه سیاه در میگوی پرورشی، مکانیسم‌ها و روش‌های جلوگیری از آن و تاثیر ترکیبات گیاهی بر روی لکه‌های سیاه می‌پردازد. از یافته‌های قابل ترویج این مطالعه جلوگیری از تشکیل لکه سیاه توسط ترکیبات طبیعی و افزایش کیفیت شیمیایی و میکروبی میگو قابل اشاره است.

کلیدواژه‌ها