اهمیت کاهش استرس در پرورش میگوی پا سفید(Penaeus vannamei) و ارتباط آن با بروز بیماری لکه سفید در استان هرمزگان

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 کارشناس بخش آبزی پروری - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

2 رئیس بخش آبزی‌پروری پژوهشکده اکولوژی خلیج‌فارس و دریای عمان

3 اداره کل شیلات هرمزگان

4 ایستگاه تحقیقات نرمتنان خلیج فارس

5 کارشناس بخش آبزی پروری - پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس

6 کارشناس بخش آبزی‌پروری

7 پژهوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

8 پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان

چکیده

پرورش میگو از مهمترین فعالیت های آبزی پروری در استان هرمزگان است. اخیرا تولید در کشور و استان هرمزگان دچار چالش بیماری لکه سفید شده است. برای تولید موفق در استان ، تهیه بچه میگوی سالم و عاری از بیماری به همراه فراهم کردن شرایط بهینه پرورش که کمترین استرس را به میگوها وارد کند اهمیت زیادی دارد. مطالعات نشان داده که بروز بیماری لکه سفید و تکثیر این ویروس در شرایط استرس بیشتر شده و اغلب این افزایش حضور ویروس با تلفات گسترده ای همراه می گردد. تحقیقات نشان داده که در شرایط افزایش میزان آمونیاک و pH و تغییرات دمایی این تلفات افزایش داشته است. به منظور بهره گیری از این مطالعات در این مقاله روشهای کاهش استرس وارده به میگو در استان هرمزگان جهت کاهش بروز تلفات در شرایط بروز ویروس شامل استفاده بهینه از تراکم ذخیره سازی،استفاده از غذاهای استاندارد و با کیفیت ، تنظیم میزان غذادهی ، کنترل میزان و تغییرات pH در طی شبانه روز و کنترل تغییرات دمایی با استفاده از تنظیم مدت زمان دوره پرورش پیشنهاد شده است.

کلیدواژه‌ها