گروه تحقیق و توسعه شرکت گیلک دانه نوید، گیلان، رشت
چکیده
کاربرد مستقیم پودر جلبکهای دریایی و یا استفاده از عصارهی آنها در خوراک آبزیان از جمله میگو به جهت دارا بودن منابع پروتئینی، معدنی و ویتامینی در مطالعات متعدد مورد بررسی قرار گرفته و این در حالی است که ذخایر ماهیان غیرماکول تامین کنندهی پودر ماهی مورد استفاده در صنعت خوراک آبزیان روز به روز در حال کاهش میباشد. از جلبکهای غالب در این زمینه میتوان به گونههای سارگاسوم، انترومورفا، آسوفیلوم، ماکروکیستیس، کریپتونمیا و اولوا اشاره نمود. این جلبکها برای تامین اهداف مختلفی همچون جایگزینی منابع پروتئینی و یا در نقش همبند و یا جاذب غذایی مورد استفاده قرار میگیرند. گنجاندن پودر جلبکهای مختلف به میزان 5% در خوراک میگو موجب بهبود رشد و افزایش کارایی خوراک شده است. استفاده از پودر جلبک نباید از %10 تجاوز نماید زیرا میتواند در رشد میگو آثار مخرب به جا بگذارد. میزان مطلوب کاربرد جلبک در جیرهی میگو بسته به نوع جلبک و گونهی میگوی مصرف کنندهی آن متفاوت میباشد. علاوه بر تاثیر جلبک در رشد میگو میتوان از قابلیت آن برای بهبود کیفیت پلت، افزایش میزان مصرف خوراک و افزایش میزان مقاومت میگوها در برابر بیماریها نیز اشاره نمود. به طور کلی استفاده از جلبکهای تازه در جیره مولدین میگو و جلبکهای تخمیر شده برای خوراک لارو میگو میتواند گزینههای خوبی را برای تغذیه میگو در مراحل مختلف رشدی ایجاد نماید.