آرتمیا و نقش آن در انتقال عوامل بیماری زا

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسندگان

1 مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

2 مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، ارومیه، ایران

چکیده

آرتمیا به عنوان یک محصول پربازده و استراتژیک کشاورزی به دلیل مقاومت زیاد در برابر شوری آب نقش مهمی در وضعیت اجتماعی اقتصادی اهالی مناطق خشک و نیمه خشک دارای آب نامتعارف شور دارد. با وجود اینکه آرتمیا زیرساخت صنعت آبزی پروری محسوب شده و نقش کلیدی در تغذیه ماهیان دریایی، ماهیان خاویاری، میگو و سایر آبزیان به ویژه در مراحل حساس لاروی و همچنین قابلیت غنی سازی و انتقال دارو و واکسن به آبزیان را دارد، می تواند در انتقال عوامل بیماری زای ویروسی (ویروس نکروز عضلانی، ویروس بیماری لکه سفید، ویروس نوداویروس ماکروبراکیوم روزنبرگی و ویروس بسیار ریز، ویروس های نکروز عفونی پانکراس و نوداویروس)، باکتریایی (ایکولای، سالمونلا تیفی، سالمونلا پاراتیفی، شیگلا، ویبریو، استافیلوکوکوس، میکروکوکوس) و انگلی (سستودها، کرم های نواری) به آبزیان و پرندگانی که از آن تغذیه می کنند، دخالت داشته باشد و خسارات سنگین به صنعت آبزی پروری وارد سازدکه در این مقاله مورد بحث قرار می گیرد.

کلیدواژه‌ها