پژوهشکده میگوی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر - ایران
چکیده
استفاده از پروتئینهای گیاهی بهعنوان جایگزین مناسبی برای پروتئینهای حیوانی بشمار می روند و به خوبی نیازهای غذایی آبزیان را تامین می نمایند. علاوه بر نیازهای غذایی، بر قیمت تمام شده جیره نیز بسیار تاثیرگذار بوده و آن را بهبود میبخشد. بنابراین دستیابی به یک جیره غذایی مناسب که هم از نظر ارزش غذایی و ترکیب مواد مغذی کامل باشد و هم از قیمت مناسبی برخوردار باشد، بسیار حائز اهمیت است. معمولاً قیمت بالای غذای آبزیان پرورشی وابسته به ترکیب آرد ماهی موجود در آن است. بنابراین جایگزین نمودن یک ترکیب مناسب که هم از ارزش غذایی خوبی برخوردار و هم قیمت مناسبی داشته باشد، ضروری بنظر میرسد. در بسیاری از پژوهشهای انجام شده جایگزینی منابع پروتئین گیاهی به جای استفاده از پودر ماهی توصیه میشود که در این میان، کنجاله سویا بعنوان جایگزین مناسبی برای پودر ماهی به دلیل محتوای پروتیئنی بالا معرفی شده است. همچنین مطالعات زیادی در طی سالهای اخیر بر روی استفاده از کنجاله سویای تخمیر شده در تهیه غذای میگوی سفید غربی انجام شده است که استفاده از کنجاله سویای تخمیری را برای دریافت مواد غذایی بهتر در ترکیب جیره توصیه میکند. کنجاله سویای تخمیر شده دارای قابلیت هضم بالا و ارزش غذایی خوبی میباشد و از منابع مهم ویتامینهای گروه A و B به شمار میروند و سرشار از اسیدهای آمینه ضروری است که پس از بکاربردن آن در جیره غذایی میگو سفید غربی، در مقایسه با جیره معمولی، میگوها تمایل بیشتری به تغذیه از آن را نشان دادند. در این مقاله به بررسی مزایای استفاده از کنجاله سویای تخمیر شده در جیره غذایی میگوی سفید غربی و مقایسه میزان پروتئین آن با سایر منابع پروتئین گیاهی پرداخته شده است.
مبارکی, سمیرا. (1396). استفاده از کنجاله سویای تخمیر شده در جیره غذایی میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei). مجله ترویجی میگو و سخت پوستان, 2(1), 31-35.
MLA
سمیرا مبارکی. "استفاده از کنجاله سویای تخمیر شده در جیره غذایی میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)". مجله ترویجی میگو و سخت پوستان, 2, 1, 1396, 31-35.
HARVARD
مبارکی, سمیرا. (1396). 'استفاده از کنجاله سویای تخمیر شده در جیره غذایی میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)', مجله ترویجی میگو و سخت پوستان, 2(1), pp. 31-35.
VANCOUVER
مبارکی, سمیرا. استفاده از کنجاله سویای تخمیر شده در جیره غذایی میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei). مجله ترویجی میگو و سخت پوستان, 1396; 2(1): 31-35.