تاثیر کاهشی استفاده از عصاره جلبک قهوه‌ای Sargassum glaucescens در تلفات میگوی Litopenaeus vannamei

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

مرکز تحقیقات شیلاتی آبهای دور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، چابهار - ایران

چکیده

تاثیر فوکوئیدان  (Fucoidan)خام استخراج شده از Sargassum glaucescens جمع آوری شده از ساحل چابهار به دو صورت خوراکی و غوطه وری بر روی میگوهای Litopenaeus vannamei که از استخر پرورشی در مجتمع گواتر که به دلیل آلودگی به ویروس لکه سفید بر اساس تایید دامپزشکی تلفات داشتند، در خارج از مجتمع مزبور بررسی شد. در روش خوارکی میگوهای وزن 2-1 و 14-12 گرم آلوده به WSSV با فوکوئیدان خام اسپری شده به غذای پلت تغذیه شدند. فوکوئیدان از جلبک قهوه­ای سارگاسوم استخراج و به جیره غذایی میگوها اضافه شده، بعد از خشک شدن به مصرف میگوها رسید. در روش غوطه وری، میگوها در آب حاوی عصاره فوکوئیدان خام نیز غوطه­ور شدند. تلفیق هر دو روش مخلوط عصاره فوکوئیدان خام در غذا و غوطه­وری در آب نتایج شگفت انگیزی در کاهش تلفات نشان داد به طوریکه نتیجه آن بقای در میگوهای درشت­تر 95% و در میگوهای کوچک­تر 92% بود. نتایج این بررسی نشان داد که فوکوئیدان خام استخراج شده از Sargassum glaucescens می­تواند از بیماریزایی ویروس سندروم لکه سفید میگو کاسته و در پیشگیری از این عامل بیماریزای مهلک موثر باشد. نتایج اثرات مثبت و بسیار ارزنده دارویی این ترکیب خام استخراج شده نشان می­دهد که می تواند اثرات بیماری سندروم لکه سفید میگو را کاهش داده و صنعت آبزی پروری را احیا نماید.

کلیدواژه‌ها