تعیین مراحل پوست اندازی میگو سفید غربی ( لیتو پنئوس وانامی )

نوع مقاله : مقاله ترویجی

نویسنده

پژوهشکده میگوی کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بوشهر - ایران

چکیده

پوست‌اندازی یکی از مراحل بنیادین برای رشد در بندپایان است. این فرآیند یکی از جنبه‌های مهم فیزیولوژی در سخت‌پوستان به‌ویژه میگو به شمار می‌آید که به‌طور مستقیم و غیرمستقیم بر روی متابولیسم، تولیدمثل و رفتار جانور نیز تأثیرگذار بوده و وقوع آن به میزان رشد و تناوب پوست‌اندازی بستگی دارد.
هنگام پوست‌اندازی تغییرات اساسی دوره‌ای در بافت‌ها و لایه‌های مختلف پوست، غدد لنفاوی، دستگاه گوارش و ترکیبات دفعی بدن میگو رخ می‌دهد. هرچند پوست‌اندازی در سخت‌پوستان توسط سیستم عصبی مرکزی و از طریق هورمون‌ها کنترل می‌شود با این ‌حال تحت تأثیر عوامل متنوع محیطی مانند درجه حرارت، تغذیه، فتوپریود،pH  آب، عوامل فیزیولوژیک همچون چرخه تولیدمثل و میزان رشد میگو نیز قرار دارد. در این مطالعه به معرفی مراحل مختلف و کیفیت هر مرحله در چرخه پوست‌اندازی میگوی سفید غربی پرداخته‌شده است.

کلیدواژه‌ها