@article { author = {روحانی قادیکلایی, علی and شهدادی, عدنان}, title = {آمفی‌پودا به عنوان غذای زنده جانوری در پرورش آبزیان}, journal = {مجله ترویجی میگو و سخت پوستان}, volume = {5}, number = {2}, pages = {29-34}, year = {2020}, publisher = {پژوهشکده میگوی کشور}, issn = {2538-290X}, eissn = {2783-106X}, doi = {}, abstract = {راسته آمفی‌پودا یا ناجورپایان، سخت پوستانی هستند که نقش مهمی در انتقال مواد ضروری و انرژی به سطوح بالاتر زنجیره غذایی و پالایش مواد زائد آلی از محیط‌های آبی را بعهده داشته و اغلب به عنوان غذای بسیاری از ماهیان، بی‌مهرگان، پرندگان ساحلی و پستانداران دریایی بشمار می‌روند. آمفی‌پودا حاوی مقادیر بالایی از پروتئین و چربی و مقادیر مناسبی از اسیدهای آمینه ضروری بوده که جذب غذا توسط ماهی را بهبود بخشیده و با دارا بودن آنتی‌اکسیدانهایی چون بتاکاروتن سیستم ایمنی و مقاومت در برابر استرس را نیز افزایش می‌دهند. جنس گاماروس (Gammarus) (از خانواده گاماریده) که اغلب در آب‌های شیرین تا لب‌شور زیست می‌کنند، گونه‌هایی با اهمیت بالای اکولوژیک و اقتصادی را شامل می‌شود. تاکنون 18 گونه از این جنس در دریای خزر و 24 گونه از آب‌های داخلی شناسایی شده است. در شبکه غذایی آبزیان، گاماروس غذای خیلی مناسبی است که نیازهای پروتئینی لارو ماهیان در مراحل نخست زندگی تا بچه ماهیان بزرگتر را فراهم می‌کند و باعث بهبود کیفیت رنگ و مزه گوشت ماهیان تغذیه نموده با آن می‌گردد. از اینرو استفاده از این منبع غذایی بصورت غذای زنده یا به صورت خشک به عنوان غذای جایگزین عالی و ارزان برای تغذیه میگو و ماهی توصیه می‌گردد.}, keywords = {آمفی‌پودا,غذای زنده,گاماروس,آبزی پروری}, url = {https://scj.areeo.ac.ir/article_125056.html}, eprint = {https://scj.areeo.ac.ir/article_125056_6f02faa56c3c12be6a09759e8ac82872.pdf} }